Ling


Ling is een Chinees jongetje van acht jaar en woont in een appartement in Beijing, vlakbij het het Zomerpaleis.

Zijn vader embryoloog in het ziekenhuis in Beijing en zijn moeder heeft een Traditionele Theehuis 陶茶馆 Táo cháguǎn aan de rand van het park van het Zomerpaleis in Beijing. Dit theehuis is al eeuwen in de familie is.

Oma Lù en haar zus Tante Lù zijn de mede-eigenaars van de theehuisfamilie.

Ling is vaak te vinden in het park vlakbij zijn huis en het theehuis. Met zijn trouwe viervoeter Lo Shu bestudeert hij de natuur in het park en tekent en schrijft hij al zijn waarnemingen op in een boekje. Onder de bloesem van een perzikboom bestudeert Ling een libelle, aan de kant van de kleine vijver. Lo Shu heeft wel zin in een slokje water uit de vijver. Als zijn kop het water bereikt ziet Ling in de weerspiegeling van het water het gezicht van zijn oma Lù. Elke dag is oma Lù met haar zus en vriendinnen te vinden in het park, waar ze hun QiGong beoefenen. Elke dag na hun QiGong wandelen ze naar het theehuis aan de andere kant van het park en drinken daar een warm kopje thee. Tante Lù komt naast Ling zitten en geeft hem een oude houten loep. Het ding ziet er niet uit, het zit vol barsten en knoesten. Maar het glas is nog helder en hij ziet de libelle ineens veel beter. Maar er gebeurt nog iets anders als hij door de loep kijkt. Een soort twinkeling bereikt hem, vanuit het water.

Hij kijkt tante vragend aan. Met een mooie glimlach zegt ze: "Als driehoek hoef je niet door een rondje, lieverd. Sta vierkant achter jezelf."

Ze legt haar hand op zijn schouders, geeft hem een kus op zijn hoofd en fluistert. "Geloof in wat je ziet. Geloof in je zelf."